Мустафа Емин от Да, България се извини за поведението си Пирогов

...
Мустафа Емин от Да, България се извини за поведението си Пирогов
Коментари Харесай

Мустафа Емин за случая в Пирогов: Възможно е да съм бил емоционален

Мустафа Емин от " Да, България " се извини за държанието си  " Пирогов " в обява във Facebook. 

За абсурда със съветника на министъра на защитата Тодор Тагарев  описа във Facebook Неда Диманова, здравна сестра в лечебното заведение. По думите ѝ Емин е настоял " да извадят от шоковата зала дете в потрес, с цел да влезе неговото, което беше с дребна раничка, заплаши с министъра на здравето ". Разказът бе оповестен във страницата на болничното заведение в обществените мрежи.

Последва мигновенна реакция от депутата от " Демократична България " Ивайло Мирчев, който даде обещание инспекция на проблема и се извини за случилото се.  По-късно от Политическа партия " Движение ДА, България " оповестиха, че е получен " сигнал за случай с присъединяване на члена на Националния съвет Мустафа Емин в УМБАЛСМ " Пирогов " на 28 август ", както и че надменно държание и злоупотреба с властови позиции няма да се толерира. От партията оповестиха още, че е сезирана  Националната контролна комисия на партията, като в къси срокове ръководните органи ще вземат решение по случая.

По-късно последваха позиции от " Пирогов ", Министерството на защитата и Министерството на здравеопазването.

" Истината за случилото се през вчерашния ден: Детето ми пада и разрушава челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болничното заведение в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Стигнах до болничното заведение в Люлин, когато излизаха от нея и видях разрушеното му челце. Пристигнахме в Пирогов към 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце. Възможно е да съм бил прочувствен, въпреки да съм спокоен човек. Ако съм оскърбил някого, оправдавам се. Благодаря на лекарите и екипа, който се погрижи да зашие разрушеното чело на детето ми. "

Той обаче отхвърля да е желал детето му да заеме мястото на друго в шоковата зала на болничното заведение или да е парадирал с ситуацията си:

" Дълбоко погрешно е обаче, че съм желал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко държание, на което не съм кадърен. Не съм парадирал със служебното си състояние, виждам на него като на опция за работа, а не като на привилегия. Извинявам се, в случай че съм бил разсеян в общуването си към някой от лекарите и сестрите в Пирогов. Вярвам, че истината става ясно рано или късно и съм подготвен да понеса цялата отговорност за всяко свое деяние.Това, което не мога да позволи е децата ми да порастват с даже най-малкото подозрение, че татко им може да постъпил безчовечен, както се твърди. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР